OFERTA COMERCIALA

Grupul de reenactment „Legio Dacica” s-a constituit cu scopul de a desfășura activități cultural-educative, în județul Alba, în țară dar și în afara ei, pentru a promova patrimoniul cultural local.

De la înființare și până în prezent, asociația a desfășurat o serie de activități cu caracter cultural-educativ în cadrul diferitelor evenimente organizate de instituții din întreaga țară.

Activitățile noastre de natură culturală și educativă se adresează tuturor categoriilor de indivizi, având ca principal scop promovarea (în special în rândul copiilor și a tinerilor) a unor realități istorice bazate pe dovezi științifice. Pe lângă activitățile cu caracter general, reprezentate de organizarea de evenimente educaționale, asociația desfășoară și alte activități specifice perioadei istorice antice cum ar fi: meșteșuguri, gastronomie, obiceiuri și tradiții, punerea în scenă și redarea de tehnici de luptă antice și ritualuri din diverse perioade ale istoriei naționale și nu numai; activități care se desfășoară în cadrul unor festivaluri sau tabere școlare tematice. Prin membrii ei, costumați în haine specifice perioadei antice, *Legio Dacica* participă la lecturi publice, conferințe și prelegeri pe teme istorice.

Activitățile pe care noi le desfășurăm în cadrul festivalurilor și evenimentelor culturale, au în special un scop educativ, apoi unul de agrement și bună dispoziție, principalul nostru scop, fiind acela de a transmite informații despre viața, activitățile și luptele dacilor.

Avem ateliere de:
- făurit săgeți
- de tras cu arcul
- de lupte cu armament și costumație dacică
- de pictat scuturi dacice
- de țesut la război și de împletit
- de poțiuni, licori și ierburi dacice de leac
- de pielărie
- de împletit cămăși de zale
- de interacțiune cu publicul și prezentare de armament și istorie dacică